onsdag 24. februar 2010

Dagens utfordring...

Ja jeg har nå få en ganske så stor utfordring. Jeg skal altså nevne de 5 beste brukt funnene mine. Hm.. det kan faktisk bli veldig så vanskelig! For de alle er jo helt supre.


1.

Men det desidert beste kjøpet jeg har gjort er nok dette skapet. Det er et gammel skoleskap som jeg fant på fretex for en del år tilbake. De brukte det egentlig som utsstillings skap men bestemte seg for å selge det slik at det fikk skiftet ut litt. Jeg kom akkurat inn da de holdt på å sette det frem for salg og ta prislapp på. HELDIGVIS!

Så jeg ropte bare "jeg tar det!!!

Det er som sagt et skoleskap fra Voss og er laget på begynnelsen av 1900 tallet. Jeg har malt det hvit slik at det passet mer inn her hjemme. Men det var opprinenlig beiset i en mørk brunfarge.

Det jeg syntes er nesten søtes ved det, er blekk flekkene inne i skapet som er fra den tiden de bukte blekkhus.

Det er spennende å tenke på hvilke historie dette skapet har og hvem som har vært i kontakt med det oppgjennom tiden.
2.


Ok dette er ikke brukt funn, men brukt. Jeg ble litt fristet til å blande inn litt arvegods. Dette skrinet fikk jeg av min farmor da jeg var ca 10 år.
Hun var porselensmaler og hadde dette på malerommet sitt. Bare da var det fyldt med maling, nå oppbevarer jeg små skatter der.
Så brukt funn eller ikke, det er vertfall nr 2 på min liste over brukte ting.
Jeg er veldig gla i det og liker nesten best at det er noe som hun var så glad i men gav til meg like vell.

3.
Nr 3 må være denne koppen fra Figgjo. Som jeg har skrevet i et innlegg tidligere så hadde meg og min søster hver vår Figgjo kopp hos mormor og morfar som vi alltid fikk kakao i. Jeg hadde blå og min søster rosa.
For noen år siden kom jeg over en kopp til i denne nydelig grønnfargen på en antikvitet handler i Bergen. Jeg har som plan å kjøpe de jeg kommer over så jeg vertfall har 6 stk.4.
Det neste på min liste må nok bli dette utrolig søte serviset under. Det har jeg kjøpt av min tante som har arvete det av en gammel bekjent. Under har jeg bare vist potet skålen, men jeg har det meste man kan ønske av talerker, skåler og serveringsfat/skåler.5.
Det blir nok denne blå vekten som jeg var så heldig å komme over på et loppemarked i høst. Jeg syntes den er evldig søt og fin farge på men den passer egentilg ikke så godt inn hos meg så jeg skulle egentlig ønske den hadde en anne farge. Men pyttsann, den er uansett finere enn den andre vekten jeg har;)

1 kommentar:

  1. det var d jeg visste! Skatter var ikke i manko hos deg! Elsker bare den kakao koppen din . og historien om skrinet var så koselig!

    Ha en fin kveld snuppa!

    SvarSlett